Wie is Ciel Annegarn

/Wie is Ciel Annegarn
Wie is Ciel Annegarn 2018-05-26T10:18:45+00:00

Ciel Annegarn (1952)

Werk is voor mij een belangrijke vorm van zingeving. Als coach gaat het over individuele (levens)vragen en als trainer geef ik diverse leergangen. Hiermee help ik mensen hun integriteit te versterken en zichzelf te zijn binnen de diverse rollen die je als mens vervult.

Helderheid bieden, precies zijn en vriendelijke humor zijn kwaliteiten die ik inzet. De ontmoetingen met zoveel verschillende mensen in de loop der jaren, hebben mij veel geleerd. Hoe er lijnen zichtbaar worden, hoe uniek het levenspad van ieder mens is. Bij leergangen in organisaties richt ik mij op de mens binnen de organisatie en ondersteun hen zodat zij – en daardoor de organisatie – positief kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Een beknopt c.v.: Lerares kinderverzorging, opvoeding en handenarbeid, M.O.A-orthopedagogiek, ITIP opleidingen (mijn leraren waren Hans Korteweg, Hanneke Korteweg-Frankhuisen en Jaap Voigt), Opleiding Familieopstellingen Bert Hellinger Instituut Groningen, Certificering MBTI (Step I) bij OPP Nederland.

Van 1986 tot eind 2006 was ik verbonden aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP). Vanaf 1994 was ik naast begeleider/opleider ook directeur van ITIP-Opleidingen.

crkboKernbegrippen voor mijn werkwijze zijn: gedegen inleving van de situatie, scherp, analytisch, communicatief. Ik schuw confrontaties niet, maar communiceer altijd vanuit compassie en respect. Ik werk graag resultaatgericht en bied veelal concrete handvatten en oplossingen. Kortom: ik help organisaties en personen om richting te kiezen op een manier die hen past.

Opdrachtgevers tot nu toe zijn onder andere: het ITIP, NXP, AKROS, diverse gemeenten, de School voor Politie Leiderschap, Brabant Water, Theater Totaal, Regiopolitie Limburg Noord, Strukton, het Instituut voor Fysieke Veiligheid, een Veiligheidsregio, CQM, Adviesbureau Lowette (België), Siza.

Mijn kantoor is gevestigd in Zaltbommel.