Dezelfde weg, een ander uitzicht

//Dezelfde weg, een ander uitzicht

Dezelfde weg, een ander uitzicht

Ga je weleens dezelfde weg heen en terug? Ik doe dat vaak fietsend op de dijken of tijdens een boswandeling, want ik heb een slecht gevoel voor richting. Het mooie van dezelfde weg terug gaan, is dat ik een nieuw uitzicht heb op dezelfde omgeving. Heen en terug zie ik verschillende landschappen. Wat verborgen was, ‘ de achterkant’, wordt de voorkant. De bomen, het licht, de lucht; alles is anders. De berg op ben ik gericht op de top, de berg af zie ik het dal, beiden geven een unieke beleving en vullen elkaar aan.

Stel je voor dat je op de top staat met je ogen dicht. Daarna mag je je ogen openen en naar het dal kijken. Wat gebeurt er dan met je? Verwondering, herkenning, genieten? Zie je iets dat je voorheen niet hebt opgemerkt? Ga je routes berekenen, wordt je blij of ontmoedigd door het pad dat je te gaan hebt?

Het is mijn werk om -als het ware- met je op de top van jouw berg te staan. Hoe was je levenspad, welke hoogtepunten en dieptepunten waren er? Hoe kijk jij daarnaar als je iets meer afstand kan nemen? Wat zie ik dat jij mogelijk niet hebt opgemerkt? Vanuit je persoonlijke herinneringen en vooronderstellingen is je zicht altijd beperkt. Dat lijkt veilig want je blijft op bekend terrein, maar je komt ook in de knel. Verzamel je moed en laat ‘de waarheid’ los. Als je het van een andere kant bekijkt krijg je zoveel nieuwe informatie! Daar gaat je hart sneller van kloppen, dan kan je weer zien wie en wat voor jou van waarde is. En innerlijk gesterkt kan je dit unieke pad vervolgen waar alleen jij overheen kunt gaan.

 

By | 2015-01-15T12:21:45+00:00 15 januari, 2015|Werk|0 Comments

Leave A Comment