Ik ga op reis en neem mee…

//Ik ga op reis en neem mee…

Ik ga op reis en neem mee…

Ik ga op reis en neem mee……. Iedereen kent dit gezelschapsspel, waarbij het aantal te onthouden zaken groeit, tot je iets vergeet en ‘af’ bent.

Vanaf je geboorte ben je ook op reis en al ontwikkelend neem je steeds meer mee. We onthouden lang niet alles wat we in de loop van de jaren met ons meenemen, toch bepaalt het ons vaak in grotere mate dan we denken. Daarom is het zo goed om in periodes van bezinning op je leven, op je werk of je carrière, die persoonlijke koffers en tassen eens te onderzoeken. Wat zit er allemaal in? Wat sjouw je mee dat achtergelaten mag worden? Welke schatten komen tevoorschijn die je nu heel goed kunt gebruiken, of, is er iets dat je hebt laten liggen, waardoor je niet meer goed mee kan doen?

In mijn werk is het schrijven van een uitgebreide biografie, of het vertellen van je biografie essentieel. Het is een bron van zelfkennis. We leven in het hier en nu, maar we zijn hier en nu door wat we in het verleden gedaan en nagelaten hebben.

Daarom is het werken met je biografie zinnig, je pakt je leven uit en ziet wat er bruikbaar is, waar je te veel of te weinig waarde aan gehecht hebt. Spreid het uit, laat het licht erop schijnen, spreek, lach, huil, gebruik al je zintuigen. En richt je dan met je al die eigen wijsheid en met nieuwe energie op vandaag en op de dag van morgen.

By | 2014-10-21T16:00:17+00:00 21 oktober, 2014|Gedachten|0 Comments

Leave A Comment