Januari, een nieuw jaar begint

//Januari, een nieuw jaar begint

Januari, een nieuw jaar begint

De decembermaand met zijn tradities die verbonden zijn met familie en cultuur, is weer voorbij. Januari en een heel nieuw jaar liggen als een groot speelveld voor ons. Misschien dat januari daarom door velen als een lange en beetje vervelende maand wordt ervaren? Je bent aan het wennen aan een nieuw jaartal en het kader van het jaar 2011 is groot en open.

Wat gaat er gebeuren, wat is je hoop en wat vrees je? Twee keer per jaar, aan het begin van de zomervakantie en in december, maak ik de balans op door mijzelf af te vragen: waar sta ik nu, hoe leef ik nu mijn leven? Het is een heel basaal onder ogen zien wat de stand van zaken is en afwegen hoe ik met dat wat het leven mij biedt omga. Wat maakt mij tevreden of dankbaar, waar mag ik meer aandacht aan schenken? Hoe zit het in de dagelijkse praktijk met mijn talenten en mijn beperkingen? Ik nodig mijzelf vervolgens uit om dat te veranderen wat mogelijk is aangezien ik weet dat het mij en mijn omgeving goed doet. Als ik het zo beleef, biedt januari de eerste stap in een nieuw jaar, waarin ik mij stevig en vriendelijk mag bewegen in een telkens veranderend landschap.

By | 2014-10-14T10:50:40+00:00 2 januari, 2014|Gedachten|0 Comments

Leave A Comment