Mensen helpen, hoe werkt dat eigenlijk?

//Mensen helpen, hoe werkt dat eigenlijk?

Mensen helpen, hoe werkt dat eigenlijk?

Helpen vraagt om nederigheid, om te beseffen dat je mogelijk iets te zeggen hebt, maar niets over wat ermee gedaan wordt. Het draait niet om mij, het gaat over het leven van de ander en diens moeilijkheden en verlangens. Dat betekent steeds weer beginnen bij waar de ander is en luisteren, inzichten en kennis aanreiken; niet meer en niet minder. Telkens beseffen dat ieder mens uniek is en dat ik het levenspad van de ander niet loop, hooguit loop ik een tijdje samen op, op een pad ernaast.

Zo kan ik mijn medemens bemoedigen het leven in eigen hand te nemen, de stappen te zetten die van binnenuit als ‘eigen’ en juist ervaren worden. Als dat gebeurt, dan is mijn werk dankbaar werk.

By | 2014-10-15T10:50:48+00:00 1 september, 2013|Werk|0 Comments

Leave A Comment