Voeding voor de ziel

//Voeding voor de ziel

Voeding voor de ziel

Geregeld ga ik met een paar vrienden op pad, we zoeken een plaats op waar we echte schoonheid hopen te ervaren. Een tentoonstelling, een stad, een natuurgebied. We voeden de ziel. Ook vertellen we elkaar daar wat we echt voedsel voor de ziel vinden en wat mooi is maar net dat gebied diep van binnen niet raakt. Het is fascinerend om een ander te horen spreken over wat voor hem of haar voedsel voor de ziel is.

Wat is nu echt voedsel voor de ziel en wat niet? Waarin ervaren we het onderscheid?
In het voedsel zit iets, het is meer dan vorm. Het leeft, dat wil zeggen dat er een energie in zit die blijvend ontroert. Als een kunstwerk of de natuur voedsel is voor de ziel is, dan neemt het mij op, als een ervaring die in mij gebeurt. In die wisselwerking voel ik mij verrijkt. Diepere gevoelens, wijsheid, een puur verlangen wordt overgebracht. Omdat dit niet voortkomt uit een gedachte, maar rechtstreeks plaatsvindt via de zintuigen, brengt het iets in mij teweeg dat oorspronkelijk is. Ik herken het van mijn leven nu of van een veel dieper weten in mij en ik zit er niet met mijn bemoeizuchtige denken tussen.
Zo help ik mijzelf om alle nuances van mijn kern te ervaren en uit te drukken in mijn dagelijks leven.

Vraag je eens af wanneer je voor het laatst je ziel hebt gevoed en gun het jezelf maar, zeker als het leven je nu niet makkelijk valt. Ware schoonheid is een krachtig en heerlijk medicijn.

By | 2014-10-15T11:49:17+00:00 10 mei, 2013|Gedachten|0 Comments

Leave A Comment