Veranderen

//Veranderen

Veranderen

Een leven van trouw zijn aan jezelf vraagt soms om herziening van alles wat je hebt opgebouwd in relaties, werk, je familie.
Gaandeweg heb je ingeboet aan levenslust, heb je belangrijke wensen opgegeven.
Je innerlijke stem die precies weet waar je ten diepste naar verlangt krijgt in die situatie vaak weer wat meer ruimte, je hoort het af en toe. Die fluistering van je bezieling dat jouw leven net zozeer telt als dat van een ander.
Veranderen begint met willen zien waar je vastgelopen bent, en dat je daardoor niet langer het beste kunt inzetten wat je in huis hebt. Veranderen wordt mogelijk als je het lot van de ander aan kunt zien als diens lot, waarvan je ook de toekomst niet kent. Dan is er mededogen: als je je beperkingen ziet om het lot van de ander te wijzigen. Vraag je eens af: is het richten op de ander niet een ontsnapping aan het allerspannendste, namelijk mijn eigen leven leiden en diepgang geven? Wat ik niet doe komt dan niet door de ander: het komt door iets binnen in mij. Dat kan een beperking zijn, een blinde vlek, keuze of mijn eigen lot.
Verandering hoort bij het leven, het is een uitnodiging om te gaan staan voor wie je bent, het biedt kansen om je kracht en kwaliteiten positief aan te wenden. Daar heeft iedereen wat aan. Omdat het zo spannend is en gewetensvragen altijd een rol spelen is het gerechtvaardigd daarbij hulp vragen. Je doet het zelf, ik loop een eindje mee en ondersteun je in dit proces.

By | 2014-10-15T11:11:36+00:00 15 januari, 2013|Gedachten|0 Comments

Leave A Comment