In deze tijd

//In deze tijd

In deze tijd

In deze tijd lijkt het alsof alles in een genadeloos licht komt te staan. Dat wat er niet in orde is valt om, breekt onder je handen af. Het wordt als het ware herschikt en opnieuw gewogen.
Velen onder ons zien hun dromen omslaan in nachtmerries. We zoeken schuldigen, zondebokken. En er zijn ook schuldigen, maar mij bekruipt een ongemakkelijk gevoel in de overvloed aan informatie over schuldigen en slachtoffers en de harde, suggestieve wijze waarmee veel journalisten het vuurtje opstoken.

Natuurlijk zijn er slachtoffers, maar zijn er eigenlijk onschuldigen?
Hebben we niet allemaal ons aandeel in de huidige situatie, gewoon omdat we voor verleidingen zijn gezwicht?
De mens is uit balans, bezieling en idealen zijn vaak op de achtergrond geraakt, we denken niet meer helder en laten ons hart te weinig spreken. We zijn krampachtig bezig of wachten lijdzaam af. Er worden brandjes geblust, in plaats van nieuwe heilzame vormen te bouwen.

Deze tijd vraagt dus van ieder van ons om onze innerlijke kracht te versterken en te zorgen we dat zelf in balans blijven of komen.
Stop met de gedrevenheid, want die verstoort je balans. Enthousiasme is iets anders dan gedrevenheid, enthousiasme is vreugde met bezieling en liefde. Dat helpt om een constructief antwoord te geven op je persoonlijke en op de maatschappelijke situatie. Een onzelfzuchtig antwoord leidt tot herstel van de eigen integriteit en nieuwe levensmogelijkheden. Ik wens al mijn lezers toe dat je in staat bent je op je innerlijke weten en wijsheid te richten en in jezelf de balans te herstellen.

By | 2014-10-15T10:46:27+00:00 3 november, 2011|Gedachten|0 Comments

Leave A Comment